Overzicht meest succesvolle en efficiënte Internet marketing activiteiten


Het boeiende en prachtige van marketing via het internet is dat het haalbaar is voor elk bedrijf, voor elke KMO. Dit in tegenstelling met bijvoorbeeld massa – reclame zoals TV, radio, nationale advertenties en affichage die voornamelijk zijn weggelegd voor de ‘happy few’, zijnde bedrijven met de nodige middelen.

Maar welke zijn de meest efficiënte en succesvolle Internet Marketing activiteiten die een KMO kan inzetten? Er zijn er immers zo veel. Ieder van ons wordt wel eens benaderd met een fantastisch voorstel van een gespecialiseerd bureel die zijn oplossing als HET middel naar voren brengt? Hoe blijf je een overzicht behouden in deze wirwar van mogelijkheden?

In dit artikel vindt u een overzicht van de internet marketing activiteiten die ik gebruik in mijn dagdagelijkse advies aan KMO’s. Ik heb ze ook in volgorde van belangrijkheid geplaatst. Deze volgorde is puur subjectief en op basis van mijn ervaring opgedaan tijdens mijn opdrachten. Wanneer ik deze samen met mijn klanten bespreek, overlopen we ze in deze volgorde. Welke uiteindelijk gekozen worden hangt af van de objectieven, middelen en de specifieke situatie van het bedrijf en zijn sector. Hieronder het overzicht:

Zoals je kan merken zijn er 9 hoofdcategorieën waaronder een aantal sub-activiteiten zijn toegevoegd. In de volgende artikels beschrijf ik elke hoofdcategorie afzonderlijk. Hieronder een korte verklaring van elke hoofdcategorie:

 1. Jouw website is de start en het hart van al je Internet Marketing activiteiten. Er zijn ontzettend veel redenen om te zorgen voor een fantastische website:
  • Jouw website is allereerst je visitekaartje
  • Gebruik je website om vertrouwen te creëren en geïnteresseerden te overtuigen
  • Je website is een prima plaats om nieuwe klanten te winnen en producten of diensten te verkopen
  • Informeer alle belanghebbenden van je bedrijf via je website: prospecten, klanten, aandeelhouders, pers, medewerkers
  • Vraag feedback via de website en verbeter je zo continu
  • Bespaar kosten door je bedrijfsprocessen te ondersteunen via je website
  • In het artikel “Hoe een efficiënte, professionele website bouwen?” vind je extra informatie die je hierbij kan helpen
 2. ‘Zoekers’ marketing is wat mij betreft ongetwijfeld de belangrijkste marketingrevolutie van de laatste jaren. Waarom en wat dit juist inhoud hou ik graag voor het volgende artikel.
 3. Sociale Media. Iedereen heeft er zijn mond van vol en het is inderdaad belangrijk. Maar wanneer gebruiken? En Hoe? En wat kan een KMO ermee? Daar kom ik zeker nog op terug.
 4. Video marketing is één van mijn favorieten. Een beeld zegt duizend maal meer dan woorden en een video zegt duizend maal meer dan beelden. Aarzel dan ook niet, gebruik zoveel mogelijk videobeelden als mogelijk.
 5. Internet onderzoek. Met de huidige internet marketing tool is het nu eenvoudig geworden om al je klanten en prospecten te vragen wat ze willen of niet willen. Maak er dan ook gebruik van.
 6. Email marketing. Is ondertussen en Internet Marketing klassieker geworden die jammer genoeg ook te veel en niet altijd even goed gebruikt word. Maar het blijft een must in het marketing plan.
 7. Content marketing. Heeft u waardevolle content? Gebruik ze dan ook actief en profileer je als expert en referentie.
 8. Publiciteit via het internet? Natuurlijk kan dit en het leuke is: je kan dit op een zeer gerichte manier en met beperkte kosten
 9. Mobiele Marketing? Is vrij nieuw. De massa kan je er nog niet mee bereiken maar dat komt ongetwijfeld. De mogelijkheden dienen we dan ook scherp in het oog te houden.

Dus nogmaals: op al deze hoofdcategorieën kom ik later meer in detail terug.

Kan je niet wachten? Indien je dat wenst, help ik je graag. Dat is mijn taak en missie: KMO’s helpen succesvoller te ondernemen door pragmatisch advies op het vlak van strategie, marketing en verkoop. Heb je interesse? Lees dan ook mijn uniek marketingadvies aanbod. Misschien iets voor jou?

Alleszins veel succes met de uitbouw van je bedrijf

Georges Dockx – georges.dockx@resulto.be – 0485/878700

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: